Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tencerenin içine süt ve suyu koyup ılıyıncaya kadar ısıtın.
Daha sonra karıştırma kabına sıvı yağı, mayayı, tuzu ve şekeri koyun.
Isınan süt ve suyu da ekleyerek karıştırın.
Sonrasında ise unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin ve mayalanmasını sağlayın. (30 dk. Yeterli).
Hamur mayalanırken öbür taraftan da iç gereçleri karıştırıp hazırlayın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve birazcık dinlendirin.
Daha sonra hamuru ellerinizle pişi büyüklüğünde açın.
Bir yarısına peynir koyun.
Öbür kısmına bıçak yardımıyla 3-4 küçük çizikler atın ve ayrım ay biçiminde öteki yarısının üzerine kapatın.
Fırın tepsisine dizin ve çırpılmış olan yumurtayı üzerine sürün.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: İsteğe bağlı iç gereçleri değiştirebilirsiniz. Çocuklar için çikolatalı da denedim çok hoş oldu çocukların vazgeçilmezi oluyor
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tencerenin içine süt ve suyu koyup ılıyıncaya kadar ısıtın.
Daha sonra karıştırma kabına sıvı yağı, mayayı, tuzu ve şekeri koyun.
Isınan süt ve suyu da ekleyerek karıştırın.
Sonrasında ise unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin ve mayalanmasını sağlayın. (30 dk. Yeterli).
Hamur mayalanırken öbür taraftan da iç gereçleri karıştırıp hazırlayın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve birazcık dinlendirin.
Daha sonra hamuru ellerinizle pişi büyüklüğünde açın.
Bir yarısına peynir koyun.
Öbür kısmına bıçak yardımıyla 3-4 küçük çizikler atın ve ayrım ay biçiminde öteki yarısının üzerine kapatın.
Fırın tepsisine dizin ve çırpılmış olan yumurtayı üzerine sürün.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: İsteğe bağlı iç gereçleri değiştirebilirsiniz. Çocuklar için çikolatalı da denedim çok hoş oldu çocukların vazgeçilmezi oluyor
Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı