Peynirli Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İçi için;
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 adet yumurta

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak tencerenin içine süt ve suyu koyup ılıyıncaya kadar ısıtın.
Daha sonra karıştırma kabına sıvı yağı, mayayı, tuzu ve şekeri koyun.
Isınan süt ve suyu da ekleyerek karıştırın.
Sonrasında ise unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin ve mayalanmasını sağlayın. (30 dk. Yeterli).
Hamur mayalanırken öbür taraftan da iç gereçleri karıştırıp hazırlayın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve birazcık dinlendirin.
Daha sonra hamuru ellerinizle pişi büyüklüğünde açın.
Bir yarısına peynir koyun.
Öbür kısmına bıçak yardımıyla 3-4 küçük çizikler atın ve ayrım ay biçiminde öteki yarısının üzerine kapatın.
Fırın tepsisine dizin ve çırpılmış olan yumurtayı üzerine sürün.
Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: İsteğe bağlı iç gereçleri değiştirebilirsiniz. Çocuklar için çikolatalı da denedim çok hoş oldu çocukların vazgeçilmezi oluyor

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için Bardak ölçüm 220 ml 2 ,5 su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 1 kg un 1 yemek kaşığı şeker 1 paket kuru yahut yaş maya 1 ,5 tatlı kaşığı tuz. Ortalarına sürmek için 100 gram tereyağ 100 ml sıvı yağ Yalnızca sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Peynirli Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 4 su bardağı un 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su İç harcı için 4 adet patates 1 orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı salça Bir tutam maydanoz 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı peynir ( isteğe bağlı) Tuz Pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler ️4 adet yufka ️200 gram ıspanak ️300 gram beyaz peynir ️Yarım tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber Sosu için: ️ 2 adet yumurta ️ 1 su bardağı süt (200ml) ️ 1 su bardağı sıvı yağ (200ml) Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Peynirli Enfes Börek Tanımı İçin Gereçler 5 yufka 8 dilim kaşar 2 dilim beyaz peynir Yarım demet maydanoz Sos için 1 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ Peynirli Enfes Börek Tanımı Yapılışı Birinci evvel iç malzemeyi hazırlayın.Peynir ve maydanozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Sütlü Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt(200 gr) 1 çay bardağı sıvı yağ(125 gr) 3 adet yumurta( birinin sarısı üzerine) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 3,5 su bardağı un İç harcı: Beyaz peynir(400 gr) İsteğe bağlı maydanoz Üzeri için: 1 su bardağı süt(200 gr) 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt