Son konular

Peynirli Brioche

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Peynirli Brioche Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
50 gram yumuşamış oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İçerisine:
Rendelenmiş peynir
Maydanoz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Peynirli Brioche Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık sütümüzü, mayamızı ve şekerimizi karıştırıp mayalanması için 7-8 dk ağzı kapalı bekletelim.
Ardından unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuzu ekleyelim ve elimizle şöyle bir karıştıralım.
Unumuzun ortasını havuz halinde açıp içine etkinleşen mayımızı ve yumurtalarımızı ek edip yoğurmaya başlayalım.
10-15 dk güzelce yoğurup 5 dk üzerini örtüp dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuza oda sıcaklığında ki tereyağını ek edelim ve yoğurmaya devam edelim.
10-15 dk daha yoğurduktan sonra üzerini streç sinemayla örtüp 1 saat dinlendirelim.
Bu sırada maydanozu ayıklayıp doğrayalım.
Peyniri rendeleyelim ve maydanozla karıştıralım.
Mayalanan hamuru bir merdaneyle dikdörtgen formda açalım.
İçine peynirli maydanozu serpiştirelim.
Rulo halinde saralım ve uçlarını kapatalım.
Üzerine bıçakla kesikler atalım ve tepsi mayası için 30 dk dinlendirelim.
Dinlenen ekmeğimizin üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamını serpelim.
Ardından 200 derece de evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Peynirli Brioche Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt