Peynirli Cevizli Erişte Tanımı İçin Gereçler
12 çay bardağı erişte (450-500gr)
Haşlamak için:
4 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su
Üzerine:
6 yemek kaşığı tereyağı (35-40gr)
1 çay kaşığı tuz (gerekirse)
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı tulum peyniri
Peynirli Cevizli Erişte Tanımı Yapılışı
Erişteler kaynayan sıvı yağlı tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır.
Suyu süzülün erişteler soğuk sudan geçirilip yine suyu süzülür.
Tavada tereyağ eritilip iri parçalanan cevizler eklenir.
Biraz kavrulan cevize erişteler eklenerek 1 dakika kavrulup servis tabağına alınır.
Üzerine dilek edilen peynir konarak ikram edilir.
Afiyet olsun.
Üç aylarımız mübarek olsun.
12 çay bardağı erişte (450-500gr)
Haşlamak için:
4 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su
Üzerine:
6 yemek kaşığı tereyağı (35-40gr)
1 çay kaşığı tuz (gerekirse)
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı tulum peyniri
Peynirli Cevizli Erişte Tanımı Yapılışı
Erişteler kaynayan sıvı yağlı tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır.
Suyu süzülün erişteler soğuk sudan geçirilip yine suyu süzülür.
Tavada tereyağ eritilip iri parçalanan cevizler eklenir.
Biraz kavrulan cevize erişteler eklenerek 1 dakika kavrulup servis tabağına alınır.
Üzerine dilek edilen peynir konarak ikram edilir.
Afiyet olsun.
Üç aylarımız mübarek olsun.