Peynirli Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
4 tane yufka
Tulum peynir
Maydanoz
Sosu için;
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam, çörekotu vb.
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel sosu için gerekli olan bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
Bir tane yufkayı serip sostan biraz döküyoruz.
Fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
Kenarlarından içe gerçek katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz.
Rulo formunda sarıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Bütün yufkalara birebir süreci uyguluyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Sostan kalırsa böreklerin üzerine döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
Pişirmeden evvel yumurtayı sürüp isteğe nazaran susam döküp evvelce ısıttığımız 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .
4 tane yufka
Tulum peynir
Maydanoz
Sosu için;
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam, çörekotu vb.
Peynirli Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel sosu için gerekli olan bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
Bir tane yufkayı serip sostan biraz döküyoruz.
Fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
Daha sonra yufkayı tam ortadan ikiye bölüp üst üste koyuyoruz.
Kenarlarından içe gerçek katlayıp iç harcımızdan koyuyoruz.
Rulo formunda sarıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
Bütün yufkalara birebir süreci uyguluyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Sostan kalırsa böreklerin üzerine döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.
Pişirmeden evvel yumurtayı sürüp isteğe nazaran susam döküp evvelce ısıttığımız 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun .