Peynirli Gül Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)
Su bardağı ölçüsü 200 ml
İçine:
150 gram beyaz peynir
Maydonoz (isteğe göre)
Sürmek için tereyağı yahut margarin
Üzerine :
Yumurta sarısı
Susam
Peynirli Gül Poğaça Tanımı Yapılışı
Ilık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabımıza alıp güzelce karıştıralım.
Mayanın etkinleşmesi için 6-7 dakika kadar üzerini kapatıp bekleyelim.
Un hariç başka malzemeleride ekleyip karıştırarak azar azar unumuzu ek edelim.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayalım.
Bu formda 10 dakika dinlendirdikten sonra her bezeyi elimizle düzeltip açarak üzerine 1 çay kaşığı tereyağı yahut margarin sürelim.
Ortaya gelmeyecek biçimde yonca üzere bıçakla 4 tane kesik atalım.
Orta boşluğa 1 tatlı kaşığı peynir yerleştirip peynirin etrafını sarıp gül formu verelim.
Açılmaması için uç kısımları alta katlayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek birazda susam serpip 180 derece evvelce ısınmış fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra yumuşak bir yapı için üzerine pak bir mutfak havlusu saralım.
Soğuduktan sonra tazeliğini korumak için kapaklı bir saklama kabı kullanabilir yahut poşetleyip buzluğa atarak istediğimiz vakit çıkartıp taze bir biçimde tüketebiliriz.
Afiyetle.
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)
Su bardağı ölçüsü 200 ml
İçine:
150 gram beyaz peynir
Maydonoz (isteğe göre)
Sürmek için tereyağı yahut margarin
Üzerine :
Yumurta sarısı
Susam
Peynirli Gül Poğaça Tanımı Yapılışı
Ilık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı yoğurma kabımıza alıp güzelce karıştıralım.
Mayanın etkinleşmesi için 6-7 dakika kadar üzerini kapatıp bekleyelim.
Un hariç başka malzemeleride ekleyip karıştırarak azar azar unumuzu ek edelim.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayalım.
Bu formda 10 dakika dinlendirdikten sonra her bezeyi elimizle düzeltip açarak üzerine 1 çay kaşığı tereyağı yahut margarin sürelim.
Ortaya gelmeyecek biçimde yonca üzere bıçakla 4 tane kesik atalım.
Orta boşluğa 1 tatlı kaşığı peynir yerleştirip peynirin etrafını sarıp gül formu verelim.
Açılmaması için uç kısımları alta katlayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek birazda susam serpip 180 derece evvelce ısınmış fırına verip kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra yumuşak bir yapı için üzerine pak bir mutfak havlusu saralım.
Soğuduktan sonra tazeliğini korumak için kapaklı bir saklama kabı kullanabilir yahut poşetleyip buzluğa atarak istediğimiz vakit çıkartıp taze bir biçimde tüketebiliriz.
Afiyetle.