Peynirli Katlama Böreği Tanımı İçin Materyaller
6 yaprak yufka
Sosu İçin
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
2 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
İç Gereci İçin
200 gram peynir
200 gram kaşar peyniri
Peynirli Katlama Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosu hazırlayalım, bir kapta içine yoğurdu yumurtaları koyup güzelce çırpalım akabinde yağ, süt sosumuz hazır.
İç harç ufalanmış peynir, rendelenmiş kaşar peyniri yağlı kağıtlı tepsimize birinci yufkayı serelim.
Kenarlar tepsi dışında kalmalı ikinci yufkayı tam tepsi içine sos her yerine gelmeli üçüncü yufkada birebir biçimde soslayalım.
Güzelce bu etapta harcımızı koyalım hepsini başka kalan üç yufkayı da kapamak için tıpkı formda koyalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.
6 yaprak yufka
Sosu İçin
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
2 bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
İç Gereci İçin
200 gram peynir
200 gram kaşar peyniri
Peynirli Katlama Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sosu hazırlayalım, bir kapta içine yoğurdu yumurtaları koyup güzelce çırpalım akabinde yağ, süt sosumuz hazır.
İç harç ufalanmış peynir, rendelenmiş kaşar peyniri yağlı kağıtlı tepsimize birinci yufkayı serelim.
Kenarlar tepsi dışında kalmalı ikinci yufkayı tam tepsi içine sos her yerine gelmeli üçüncü yufkada birebir biçimde soslayalım.
Güzelce bu etapta harcımızı koyalım hepsini başka kalan üç yufkayı da kapamak için tıpkı formda koyalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.