Son konular

Peynirli Katmer

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Peynirli Katmer Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4,5- 5 su bardağı un
Arasına;
200 gram tereyağı eritilmiş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı

Peynirli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un harici bütün gereçleri kaba alın karıştırın, yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
20 dakika hamuru dinlendirin. 8 eşit kesime bölün (4 katmer olacak) iki bezeden bir katmer oluyor.
Bezeyi oklavayla açın, sonra yağlayın, katlayın fotoğraftaki üzere ve öteki bezeyide birebir formda açın, yağlayın katlamadan.
Önceki katladığımızı üzerine koyup katlayın. Bezeleri bu türlü tekrarlayın. 1 saat dolapta dinlensin.
Sonra dikdörtgen açıp peynir koyun katlayın tepsiye alın.
Üzerine yumurta karışımı sürün ve bıçakla çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Peynirli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Katmer Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un 2 su bardağı süt 1 su bardağı su 250 gram margarin ve sıvı yağ Tuz 1 tane yumurta sarısı İsteğe nazaran kaşar peyniri Katmer Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bütün materyalleri bir kaba alıp hamuru yoğurup dinlendirelim. 8 tane beze yapıp bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta beyazı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yaşmaya 4-4, 5 su bardağı un Ortası için 200 gram tereyağ 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ İçi için Beyaz peynir Üzeri için 1 yumurta sarısı 1-2 damla süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Katmer Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 3, 5-4 su bardağı un Ortaları İçin 150 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ Katmer Tanımı Yapılışı Suyun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Unu denetimli bir halde ekleyin ve en az 4-5 dakika yoğurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Çıtır Katmer Kuruvasan Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülmek için ayrılıyor 3 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık süt(250 ml) 1 su bardağı ılık su (250 ml) Orta katlara sürmek için 125 gram oda ısısında tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 5,5 su bardağı un Peynirli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt