SoruCevap
Yeni Üye
Peynirli Katmer Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4,5- 5 su bardağı un
Arasına;
200 gram tereyağı eritilmiş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Peynirli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un harici bütün gereçleri kaba alın karıştırın, yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
20 dakika hamuru dinlendirin. 8 eşit kesime bölün (4 katmer olacak) iki bezeden bir katmer oluyor.
Bezeyi oklavayla açın, sonra yağlayın, katlayın fotoğraftaki üzere ve öteki bezeyide birebir formda açın, yağlayın katlamadan.
Önceki katladığımızı üzerine koyup katlayın. Bezeleri bu türlü tekrarlayın. 1 saat dolapta dinlensin.
Sonra dikdörtgen açıp peynir koyun katlayın tepsiye alın.
Üzerine yumurta karışımı sürün ve bıçakla çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Peynirli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4,5- 5 su bardağı un
Arasına;
200 gram tereyağı eritilmiş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Peynirli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un harici bütün gereçleri kaba alın karıştırın, yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
20 dakika hamuru dinlendirin. 8 eşit kesime bölün (4 katmer olacak) iki bezeden bir katmer oluyor.
Bezeyi oklavayla açın, sonra yağlayın, katlayın fotoğraftaki üzere ve öteki bezeyide birebir formda açın, yağlayın katlamadan.
Önceki katladığımızı üzerine koyup katlayın. Bezeleri bu türlü tekrarlayın. 1 saat dolapta dinlensin.
Sonra dikdörtgen açıp peynir koyun katlayın tepsiye alın.
Üzerine yumurta karışımı sürün ve bıçakla çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Peynirli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı