Peynirli Küçük Omletler Kapış Kapış Gitti Tanımı İçin Gereçler
4 adet yumurta
1 kase kaşar peynir rendesi
1 kase beyaz peynir
2 kısım taze soğan
1 avuç maydanoz
3 -4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı pul biber
1-2 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli Küçük Omletler Kapış Kapış Gitti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çok pratik çok süratli ve çok lezzetli bir kahvaltılık tanımı. Kapış kapış gitti, ve kıymetlisi çocuklar bayıldı.
4 yumurtayı çırpma kabına alalım ve çırpalım, akabinde rendelenmiş kaşar peyniri ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri, doğranmış maydanoz ve taze soğanı, pul biberi ek edip karıştıralım.
En son unu ve kabartma tozu ek edip karıştıralım. Un ölçüsü farklılık gösterebilir yumurta büyüklüğüne nazaran, kaşıkla dökebileceğiniz bir hamur elde ediniz fotoğrafta gösterdim, çok katı olmasın cıvık da olmasın.
Tavada tereyağı eritip yağlayalım ve aralık bırakarak kaşıkla hamurumuzu dökelim. Kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirelim.
Sonradan gerisini çevirip tekrar kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirelim. Kısık ateşte pişirmezseniz şayet içi pişmez, bu yüzden ağır ağır pişmeli.
Yine kaşık dökmeden tavayı yağlayın. Bu halde devam ediniz. Bende bu ölçüden 12 adet çıktı. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
4 adet yumurta
1 kase kaşar peynir rendesi
1 kase beyaz peynir
2 kısım taze soğan
1 avuç maydanoz
3 -4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı pul biber
1-2 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli Küçük Omletler Kapış Kapış Gitti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çok pratik çok süratli ve çok lezzetli bir kahvaltılık tanımı. Kapış kapış gitti, ve kıymetlisi çocuklar bayıldı.
4 yumurtayı çırpma kabına alalım ve çırpalım, akabinde rendelenmiş kaşar peyniri ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri, doğranmış maydanoz ve taze soğanı, pul biberi ek edip karıştıralım.
En son unu ve kabartma tozu ek edip karıştıralım. Un ölçüsü farklılık gösterebilir yumurta büyüklüğüne nazaran, kaşıkla dökebileceğiniz bir hamur elde ediniz fotoğrafta gösterdim, çok katı olmasın cıvık da olmasın.
Tavada tereyağı eritip yağlayalım ve aralık bırakarak kaşıkla hamurumuzu dökelim. Kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirelim.
Sonradan gerisini çevirip tekrar kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirelim. Kısık ateşte pişirmezseniz şayet içi pişmez, bu yüzden ağır ağır pişmeli.
Yine kaşık dökmeden tavayı yağlayın. Bu halde devam ediniz. Bende bu ölçüden 12 adet çıktı. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun