Son konular

Peynirli Patatesli Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Peynirli Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
İç harcı için
4 adet patates
1 orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı peynir ( isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber

Peynirli Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak patatesleri haşlamak için ocağa alalım.
Haşlandıktan sonra patatesleri ezecek yardımıyla ezelim yemeklik doğradığımız soğanı az kavuralım.
Daha sonra salçayı ekleyelim birazda o denli kavrulduktan sonra patatesleri maydanozu ekleyelim.
Daha sonra hamur için dört su bardağı unu yorma kabına alıyoruz ortasını açıyoruz mayayı tuzu ılık sütü ilik suyu koyup 5 dakika mayanın mayalanmasını bekliyoruz.
Ardından yoğurma süreci tamamlıyoruz 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz hoş mayalansın.
Mayalama süreci bitikten sonra küçük bezeler yapalım oklava yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak formda hamuru açalım.
İçine hazırladığımız harçtan yaylım ve kapatalım ve uygun bir tavada yada saçta gerili önlü pişirelim.Afiyet olsun.
Peynirli Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Patatesli Peynirli Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka 200 gram peynir 5 adet patates 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı kekik Tuz iç harcının tadına nazaran eklenebilir Üzeri için: 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Fırında Peynirli Patatesli Yoğurtlu Gül Börek Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka 3 adet patates Yarım demet maydanoz 50 gram içim süzme peynir Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Sosu için; 1 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Üçgen Yufkayla Lor Peynirli Yahut Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller Bim’den aldığım üçgen yufka (içinde 21 tane oluyor) Yarım kol maydonoz 300 gr lor peynir 3 tane orta uzunluk patates 1 küçük soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz Kırmızı biber Karabiber 1 tane yumurta Susam Sosu için: 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka Sosu için ; 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 5-6 adet orta uzunluk haşlanmış patates 2 adet orta uzunluk kuru soğan Tuz, karabiber Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Yapılışı Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Pileli Patatesli Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1,5 su bardağı ılık süt 1 çay kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ 4-4,5 su bardağı un Kıymalı iç harcı için; 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 350-400 gram yağlı kıyma 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt