Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu (Ben mahlepli olanı kullandım olağan kabartma tozu ile de hoş oluyor)
Aldığı kadar un
1tatlı kaşığı tuz
İç materyali için;
1 kase peynir
Maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında tereyağı kaba alalım, sıvı yağ, yumurta akını ekleyelim, sarısını üzeri için ayıralım sıvı yağ, un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Şekil vererek içine peynir koyularak kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu katılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kıtır kıtır bayatlamayan bir poğaça tanımı
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu (Ben mahlepli olanı kullandım olağan kabartma tozu ile de hoş oluyor)
Aldığı kadar un
1tatlı kaşığı tuz
İç materyali için;
1 kase peynir
Maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında tereyağı kaba alalım, sıvı yağ, yumurta akını ekleyelim, sarısını üzeri için ayıralım sıvı yağ, un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Şekil vererek içine peynir koyularak kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu katılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kıtır kıtır bayatlamayan bir poğaça tanımı
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı