Son konular

Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:
2 yumurta akı
250 ml soğuk süt
250 ml sıcak su
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
İç harçı:
Beyaz peynir
Üzerine:
2 yumurta sarısı
Çörekotu

Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı

Süt, sıcak su karıştırılır, şeker ve maya ek edilir.
Karıştırılarak 5 -10 dakika mayanın kabarması beklenir.
Bir kaba mayalı karışım alınır.
Tuz, yumurta beyazı ve sıvı yağ eklenir.
Un öncelikle 4 bardak olacak halde eklenir. ( her un başka su çekme özelliğine sahip olduğu için yavaş yavaş ekleyin. ) pürüzsüz bir hamur elde edilir.
Geceden hazırlanmışsa hamur kabımız buzdolabında sıkıca kapatılarak bekletilir.
Sabah çıkarıp çabucak kabarıklığı söndürülmeden yapılmalıdır. Çabucak yapılacaksa 1 saat içinde mayalanıyor.
Yumurta büyüklüğünde bezeler alarak elde açılır.
İçine peynirli harçtan koyup, d formu verilerek kapatılır. Tepsiye yağlı kağıt üzerine konulur.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu konulur.
180 derece evvelden alt üst ısıtılmış fırında. 25 -30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt