Son konular

Peynirli Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
7-7.5 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dışı için;
susam
2 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı ılık su
İç harcı;
Köy peyniri
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz

Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı

Birinci olarak 5 su bardağı un’u bir kabın içerisine alalım ve ortasını çukur olacak biçimde açalım ılık suyu ekleyelim.
Kuru mayayı da ekledikten sonra çay kaşığıyla hafif karıştıralım.
Daha sonra şeker, tuz, sıvı yağını da ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Geri kalan unu da azar azar ekleyerek koyalım. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayası geldikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp elimizle hafif açtıralım ve içerisine hazırladığımız harçtan koyup yuvarlayalım.
Hazırladığımız şerbetli sudan geçirip susamlayalım.
Hamurun elinize yapışmaması için sıvı yağ kullanın.
Fırında üzeri kızarıncaya dek 180-200 dereceye pişmeye bırakabiliriz. Ortalama 30 dakikada pişiyor.
İç harcını istediğiniz üzere yapabilirsiniz. Patatesli, zeytinli, kaşarlı, beyaz peynirli vs vs Çok hoş oldu, ben mayalanma sürecinde 2 saat beklettim, akşamdan yapıp öteki günde kullanabilirsiniz size kalmış

bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz, Pu puf enfes poğaça

Afiyet olsun
 
Üst Alt