Son konular

Peynirli Sebzeli Krep Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Peynirli Sebzeli Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un ( 2 parmak eksik)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kase beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet kapya biber
1 adet yeşil köy biberi
1-2 domates
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli Sebzeli Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep için yumurta sütle çırpılır.
Su ve sıvı yağ ek edilir.
Un ve tuz da eklenip karıştırılır.
Sıvı bir kıvam elde edilir.
Yapışmaz teflon tava ısıtılır.
Krep harcından 1-1,5 kepçe aktarılır.
Kepçenizin boyutuna nazaran ayarlayın.
Piştiğinde başka istikameti çevrilir.Hafif kızarınca alınır.
Diğerleri de tıpkı halde pişirilir.
Bu ölçüden 6 adet krep elde ettim.
İç harcı için biberler üçe dörde bölünüp ince ince doğranır.
Az sıvı yağ ile bir tavada sotelenir.
Sonrasında minik küp doğranmış domatesler tuz ve baharat ek edilip yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen kreplerin yarısına 1 yemek kaşığı kadar peynir yerleştirilir.
Üzerine biraz sotelenmiş sebzelerden ek edilir.
Diğer yarısı kapatılır ve tavada az sıvı yağ ile iki tarafı hafif kızartılır.
Hepsi birebir halde hazırlanır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun
iç harcını isteğe bağlı çeşitlendirebilirsiniz.

Peynirli Sebzeli Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt