Son konular

Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
200 gram dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
2,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı toz biber
2 dis sarmısak
1 demet pazı
6 âdet kuru kabak
6 adet kuru dolmalık biber
6 adet kuru patlıcan
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2.5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
Sarmısaklı yoğurt
Tereyağı
Toz biber

Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar öncelikle peziklerin saplar kesilir, pazılar büyüklüğüne göre sarmalık parçalara ayrılır, su kaynayan tencerenin içine batırılıp çıkartılır yani 2 saniye kadar çünkü fazla sıcak suda kalırsa parçalanır.
Arkasından kurutmalıklar sıcak suda 3-4 dakika bekletilir kevgirle alınır. Onlar süzgeçte beklesin iç malzeme hazırlanır. Pirinç çe bulgur karıştıralım, yıkayalım.
Soğan ve sarımsak küçük doğranır kıyma, baharatı yağ salça eklenir sonra pezikler sarılır damarı olan yerleri bıçağın arkası ile ezerek düzleştirebilirsiniz.
Kurutmalar doldurulur tencereye dizilince üzerine sosu hazırlanarak dökülür tencerenizin boyutuna göre bir tabak koyarsanız yemeğimiz dağılmaz. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir.
Pişen dolma ve sarmamızı servis tabağına alınıp ister sade ister sarmısaklı yoğurt ve üzerine tereyağı toz biber yakılarak dökülür tabi bu tamamen isteğinize bağlı. Şimdiden afiyetler olsun.
Pezik Sarması Karışık Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt