Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya (14 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un (kontrollü şekilde)
İç gereci;
1 kiloyu az geçkin kıyma
2 adet kuru soğan
2 tane sivri biber
3 tane domates
Maydanoz
Kapya biber varsa yoksa sorun değil
Sıvı yağ
Salça
Tuz, karabiber, pul biber
Az su
Pide Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım kaba bütün materyalleri ekleyip güzelce yoğurup kabarmasını bekleyelim.
Akabinde kıymayı bir kaba alalım, üzerine öbür materyalleri robottan çekip ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
Kabaran hamurundan orta uzunluk bezeler alıp, uzunca açalım.
Üzerine iç harcı ekleyip kapatalım .
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen pidenin kenarlarına tereyağ sürelim afiyet olsun
Hamur için;
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya (14 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un (kontrollü şekilde)
İç gereci;
1 kiloyu az geçkin kıyma
2 adet kuru soğan
2 tane sivri biber
3 tane domates
Maydanoz
Kapya biber varsa yoksa sorun değil
Sıvı yağ
Salça
Tuz, karabiber, pul biber
Az su
Pide Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım kaba bütün materyalleri ekleyip güzelce yoğurup kabarmasını bekleyelim.
Akabinde kıymayı bir kaba alalım, üzerine öbür materyalleri robottan çekip ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
Kabaran hamurundan orta uzunluk bezeler alıp, uzunca açalım.
Üzerine iç harcı ekleyip kapatalım .
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen pidenin kenarlarına tereyağ sürelim afiyet olsun