Pide Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket maya
5 su bardağı un
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu ılıtıp sütü mayayı koyup 5 dk ağzı kapalı bekletip yoğurt, tuz ekliyoruz.
Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
Mayalanması için 20 dk dinlendirin.
Mayalanan hamurun havasını alıp 2 bölüyorum.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepside pide formu verip ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket maya
5 su bardağı un
Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu ılıtıp sütü mayayı koyup 5 dk ağzı kapalı bekletip yoğurt, tuz ekliyoruz.
Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
Mayalanması için 20 dk dinlendirin.
Mayalanan hamurun havasını alıp 2 bölüyorum.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepside pide formu verip ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı