Pideli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
1 adet pide
Köftesi için;
400 gram kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Pidenin üzeri için;
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
Tuz
Pideleri kızartmak için;
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
4 yemek kaşığı tereyağ
Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kaba köftemizin gereçlerini koyalım ve köftemize hal verip kızartalım.
Geniş bir tavada tereyağ eritip pideleri küçük küçük doğrayıp bir iki dakika kızartalım.
Geniş bir tabağa alalım ve sosunu hazırlayalım.
Sosu için sos tenceresine salça, tuz ve suyu karıştırıp kaynatalım.
Kaynadıktan sonra pidelerin üzerine dökelim bir yandan köfteleri pişirelim.
Köfteleri de pidenin üstüne koyalım ve tereyağ eritip tabağın üstüne dökelim ve sıcak servis edelim. Afiyet olsun
Pideli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet pide
Köftesi için;
400 gram kıyma
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Pidenin üzeri için;
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
Tuz
Pideleri kızartmak için;
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
4 yemek kaşığı tereyağ
Pideli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kaba köftemizin gereçlerini koyalım ve köftemize hal verip kızartalım.
Geniş bir tavada tereyağ eritip pideleri küçük küçük doğrayıp bir iki dakika kızartalım.
Geniş bir tabağa alalım ve sosunu hazırlayalım.
Sosu için sos tenceresine salça, tuz ve suyu karıştırıp kaynatalım.
Kaynadıktan sonra pidelerin üzerine dökelim bir yandan köfteleri pişirelim.
Köfteleri de pidenin üstüne koyalım ve tereyağ eritip tabağın üstüne dökelim ve sıcak servis edelim. Afiyet olsun
Pideli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı