Son konular

Pidesi Üzerinde Buharla Pişen Güveç Kapama (Et Sote)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Pidesi Üzerinde Buharla Pişen Güveç Kapama (Et Sote) Tanımı İçin Malzemeler

Pide hamurumuz için;
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un ( 200 ml bardak )
Et sote gereçleri;
1 kg dana eti
1 büyük soğan
4 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
Bir kase domates sosu ( kışlık konserve )
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kekik
Pidenin üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

Pidesi Üzerinde Buharla Pişen Güveç Kapama (Et Sote) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Nasıl yaptım;.
İlk olarak pidemizin hamuru için tüm materyaller ile yumuşak bir hamur yoğurup et pişene kadar 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Ardından et sotemiz için uygun bir tencereye yağ döküp kızdırıp küp küp doğranmış etlerimizi renk alana kadar kavurup üzerini kapatıp orta ateşte suyunu bırakıp geri çekene kadar 40-45 dakika pişirin.
Pişen etimizin içine tereyağını ekleyip kavurun.
Sırasıyla soğan ve sarımsakları ekleyip birlikte kavurun. Salçayı ekleyip, kavurun.
Biberleri ekleyip kavurun. Son olarak domates sosunu, suyu ve tüm baharatları ekleyip 25 dakika kadar pişirin.
Pişen eti güvecimize döküp biraz ılımasını bekleyelim.
Sıcak olarak yaparsak hamuru üzerine yerleştirmeden yırtılabilir.
Hamurumuzu, ne çok ince ne de çok kalın olacak biçimde açın.
Güvecin etrafını su sürüp hamuru yerleştirin.
Üzerine bir yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpip, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayar fırında, fırının en alt kısmında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pidesi Üzerinde Buharla Pişen Güveç Kapama (Et Sote) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler Güveç için 500 gram mantar 1 büyük soğan 4-5 diş sarımsak 1 büyük domates 300-400 gram kuşbaşı et 1-2 çarliston biber (Varsa 1 tane kapya ekleyin lezzet katlansın) 1 silme yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber pul biber kekik 1 yemek kaşığı salça 1-2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ekmegi Ustunde Guvecte Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 800 gram kuşbaşı et 500 gr mantar 2 adet yeşil biber 1 adet soğan 2 adet domates 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardak sıcak su Ekmeği için 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk 2 tane yeşil biber 1 tane kırmızı biber 1 tane kuru soğan 2-3 tane domates ( domates sosu da kullanabilirsiniz ) 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz, pul biber, karabiber Sıvı yağ Patates Püresi İçin 2-3 tane patates 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Milföy Çanağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gr dana eti 6 yaprak milföy hamuru 3 yemek kaşığı sıvı yağı 1 su bardağı sıcak su 2 adet orta uzunluk soğan 2 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 3 adet orta uzunluk domates Damak zevkinize nazaran tuz, karabiber, kekik Üzerine; 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Ekmek Güveç Tarifi İçin Malzemeler 300-400 gram kuşbaşı et Kuyruk yağı (yoksa 1tatlı kaşığı tereyağla çiçek yağı karıştırın) 2 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı salça Yarım kase domates sosu Karabiber Pul biber Tuz Sıcak su Hamuru için; 1 çay kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt