Son konular

Pilav Tenceresinde Kuru Fasulyeli Börek ( Göçmen Böreği )

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pilav Tenceresinde Kuru Fasulyeli Börek ( Göçmen Böreği ) Tanımı İçin Materyaller
3 adet hazır böreklik yufka
İç gereçler;
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
3 tane taze soğan
1/3 demet maydanoz
1 çimdik tuz
Sosu için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullandım )
1 tane yumurta

Pilav Tenceresinde Kuru Fasulyeli Börek ( Göçmen Böreği ) Tanımı Yapılışı

Yıkadığımız maydanozları ve soğanları ince ince doğrayıp 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye ile tuz eği yapıp karıştırıyoruz .
Daha sonra sos gereçlerini bir kapta hepsini karıştırıyoruz .
Sosu da hazırladıktan sonra hafif yağladığımız pilav penceresine yufkanın bir adedini kenarları tencerenin dışına sarkacak formda yerleştiriyoruz.
Hazırladığımız sostan yufkanın tencere içinde kalan kısmına 2 yemek kaşığı sos sürüyoruz.
Öbür yufkaları dörde bölüp birer modül olacak biçimde tencerenin içine yerleştirip üzerine 2 yemek kaşığı sos sürmeye devam ediyoruz .
Hazırladığımız iç malzemeyi ise 2-3 yufkada bir denk gelecek formda ortaları serpiştirilir bu formda yufka modülleri bitene kadar sürece devam ediliyor .
En son dışarı sarkan yufkaları sırasıyla evvel bir parçayı tencerenin içine doğduğu kapatıp sostan sürüyoruz.
Sonra öteki kesimleri da birer birer kapatıp sos sürerek süreci tamamlıyoruz .
Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp en küçük ocağın en kısık formunda ateşe alıyoruz .
20 dakika denetimli bir formda böreğin altını kızarttıktan sonra servis tabağını yağlayıp tenceremizin üstünü kapatıp aksi çevirip tencereyi biraz daha yağlayıp çevirdiğimiz böreği tencerenin içine tekrar yerleştirip 15 dakikada altını kızartıp pişirme sürecini tamamlıyoruz.
Böreği servis tabağına alıp ılık servis ediyoruz deneyecekler şimdiden afiyet olsun.
Not: asıl bu börek tepside ve fırında yapılıyor.
 

Similar threads

  • Soru
Tavada 3 Yırtık Yufka İle Su Böreği Lezzetinde Börek Tanımı İçin Gereçler 3 adet kadar yufka (600 gr) Sos gereci; 2 adet yumurta 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ/ 75ml 1 çay bardağı su / 150ml İç harç için; 200 gr rastgele bir peynir 1 tutam incecik doğranmış maydanoz / isteğe bağlı Üzeri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Tava Böreği Tanımı (Sadece 3 Yufka İle Börek) İçin Materyaller 3 adet yufka Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta Yarım çay bardağı sıvı yağ İç harcı; Beyaz peynir (isteğe bağlı maydanoz) Tava Böreği Tanımı (Sadece 3 Yufka İle Börek) Yapılışı Tavayı sıvı yağ ile yağlayalım. Bir kapta yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Su Böreği (Hazırı Aratmayan 15 Dk Kahvaltı Sofrasında) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 tane maden suyu 250 gram beyaz peynir (rendelenmiş) Su Böreği (Hazırı Aratmayan 15 Dk Kahvaltı Sofrasında) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yeşil Fasulyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım su bardağı haşlanmış mısır Yarım su bardağı bezelye 2 su bardağı pirinç pilavı Tuz Sıvı yağ Üzeri için: 1 su bardağı yeşil fasulye 2 adet soğan 2 adet yumurta Tuz Sıvı yağ Yeşil Fasulyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kuru Fasulyeli Borek Resimli Kuru Fasulyeli Borek Tarifi Kuru Fasulyeli Borek nasıl yapılır, Kuru Fasulyeli Boreğin Tarifi yapımı imageskurufasulyeliborektarifiresimli5ad44c4e8339f Kuru fasulyeli borek Malzemeleri 4 yufka 2 yumurta 40 gr tereyağı 1 su bardağı ılık sut 1 soğan 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt