Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı İçin Gereçler
500 gram kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
8 diş sarımsak
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı salça
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon karabiber
Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşı etleri düdüklüye alalım ve üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyup ocakta pişmeye bırakalım.
Etler pişerken soğanları soğanları ve sarmısakları temizleyip tavaya alalım.
Üzerine biberi doğrayıp ek edip sıvı yağını koyup orta ateşte ocakta soteleyelim.
En son salça tuz ve baharatlarını ekleyip tekrar salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
Pişen etleri düdüklüden alıp soğanların üzerine suyuyla birlikte koyup biraz kıvam alana kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Not:sulu olmasını yada daha katı olmasını isterseniz suyunu dilek ettiğiniz kadar ayarlayabilirsiniz.
Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
8 diş sarımsak
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı salça
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon karabiber
Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşı etleri düdüklüye alalım ve üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su koyup ocakta pişmeye bırakalım.
Etler pişerken soğanları soğanları ve sarmısakları temizleyip tavaya alalım.
Üzerine biberi doğrayıp ek edip sıvı yağını koyup orta ateşte ocakta soteleyelim.
En son salça tuz ve baharatlarını ekleyip tekrar salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
Pişen etleri düdüklüden alıp soğanların üzerine suyuyla birlikte koyup biraz kıvam alana kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Not:sulu olmasını yada daha katı olmasını isterseniz suyunu dilek ettiğiniz kadar ayarlayabilirsiniz.
Pilavın Yanına Pratik Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı