Son konular

Pırasa Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
4 ince pırasa sapları dahil
2 adet havuç
1 patates
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
4 küp et suyu
1 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Pırasa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur. Üzerine doğranmış pırasa eklenir.
Pırasalar kavrulunca üzerine ine doğanmış havuç ve patatesler eklenir.
Üzerini örtecek kadar su ve dört küp et suyu eklenip pişmeye bırakılır.
Benim düdüklü olduğu için 15 dakika sonra kapattım.
Bütün malzemeler pişince, rondodan geçirilip, pırasanın lifleri ağıza gelmemesi için geniş süzgeçten geçirilir.
1 kaşık un kavrulur, üzerine 1 kaşık tereyağı eklenir göz göz olunca yavaş yavaş süt ilave edilir.
Topaklanmasına izin vermeden süzgeçten geçirilmiş pırasanın üzerine dökülür ve homojen olması için karıştırılır.
Biraz daha kısık ateşte kaynatılır. İçine tuz ve karabiber eklenir.
Üzerine isteğe bağlı kırmızı biberli tereyağı kızartılıp eklenebilir. Afiyet olsun.
Pırasa Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt