Pırasa Graten Tanımı İçin Malzemeler
1-2 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
3 yemek kaşığı mısır unu
Yarım paket krema (yoksa süt)
Zeytinyağ tuz karabiber
Üzeri için;
Kaşar yahut mozerella
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları küçük küçük doğrayıp güzelce yıkayalım.
Havuç ,kabak ve patatesi rendeleyip sularını sıkalım.
Tencerede zeytinyağı ısıtıp evvel patates ve havucu 5 dakika kavuralım ve akabinde pırasa havuç ve kabağı ekleyip kendini salana kadar kavurmaya devam edelim.
Kavrulan zerzevatları fırın kabına dökelim.
Krema ve mısır ununu ekleyip güzelce karıştıralım.
200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika daha pişirip rendelenmiş peyniri dökelim .
Peynir kızarınca fırından alıp servis edelim. (soğukta olağanüstü oluyor ).
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1-2 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
3 yemek kaşığı mısır unu
Yarım paket krema (yoksa süt)
Zeytinyağ tuz karabiber
Üzeri için;
Kaşar yahut mozerella
Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları küçük küçük doğrayıp güzelce yıkayalım.
Havuç ,kabak ve patatesi rendeleyip sularını sıkalım.
Tencerede zeytinyağı ısıtıp evvel patates ve havucu 5 dakika kavuralım ve akabinde pırasa havuç ve kabağı ekleyip kendini salana kadar kavurmaya devam edelim.
Kavrulan zerzevatları fırın kabına dökelim.
Krema ve mısır ununu ekleyip güzelce karıştıralım.
200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika daha pişirip rendelenmiş peyniri dökelim .
Peynir kızarınca fırından alıp servis edelim. (soğukta olağanüstü oluyor ).
Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı