Pırasa Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pırasa Graten Tanımı İçin Materyaller
3 adet ince pırasa
3-4 adet büyük uzunluk patates
3 adet büyük uzunluk havuç
2 yemek kaşığı mısır unu (buğday unu da olur)
3 çay bardağı süt
Zeytinyağı
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Pırasa Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesleri ince ince doğrayın.
Zeytinyağını döküp kızdırdığınız tavaya patatesleri ekleyip orta ara karıştırırarak soteleyin.
Burada önemli olan patateslerin çok kızarmaması ve yumuşak olması gerekiyor.
Pişen patateslerin üzerine ince ince doğradığınız pırasa ve rendelediğiniz havuçları tavaya alın.
Üzerine tuz ve baharatları ekleyip kavurun.
Pırasalar piştikten sonra süt ve unu da tavaya alıp karıştırın.
Krema kıvamına gelene kadar pişirin.
Orta uzunluk fırın kabı ya da borcamı tereyağı ile yağlayın ve harcı içine boşaltın.
Üzerini spatula vb. Yardımıyla düzeltin.
Rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsunn

Pırasa Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt