Pırasa Kavurması (Diblesi) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 silme çay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalarımızı güzelce yıkayalım. Ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayalım.
Soğanlarımızı küp küp keselim. Tenceremize sıvı yağ koyup kavurmaya alalım.
Havucumuzu da yarım ay şeklinde doğrayıp soğanlarımızın içine atalım beraber kavuralım.
Doğramış olduğumuz pırasalarımızı da ekleyelim.
Pirinci, tuzu ve pulbiberi, suyumuzu da ekleyelim.
Havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun .
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kg pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 silme çay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalarımızı güzelce yıkayalım. Ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayalım.
Soğanlarımızı küp küp keselim. Tenceremize sıvı yağ koyup kavurmaya alalım.
Havucumuzu da yarım ay şeklinde doğrayıp soğanlarımızın içine atalım beraber kavuralım.
Doğramış olduğumuz pırasalarımızı da ekleyelim.
Pirinci, tuzu ve pulbiberi, suyumuzu da ekleyelim.
Havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun .
Pırasa Kavurması (Diblesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı