Son konular

Pırasa Soslu Sebze Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Pırasa Soslu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk patates
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kabak
1 büyük diş sarımsak
Yarım çay bardağı çorbalık kuskus makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
6 bardak sıcak su
Tuz karabiber
Terbiyesi için ;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Sos için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam pırasa yaprağı (Yeşil kısmı ve ince doğranmış olacak)
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tozbiber

Pırasa Soslu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzeleri temizleyip, olabildiğince küçük küçük ve küpler halinde doğrayalım.
Tencereye yağı koyup eritelim, zerzevatları de katıp kavuralım.
Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca 5 bardak sıcak su ek edelim.
Yarım çay bardağı kuskus makarnayı ek edelim (Ben konut imali çorbalık kestiğim hamurdan koydum)
Tuz, karabiberide ekleyip, sebzeler düzgünce yumuşayana kadar pişirelim.
Terbiyesi için; materyalleri az su ilavesiyle çırpalım.
Kaynayan çorba suyundan içine yarım kepçe koyup tekrar çırpalım pütür kalmadıktan sonra.
Terbiyeyi çorbaya ek edelim çok koyu olursa kalan bir bardak sıcak suyu denetimli ek edebilirsiniz.
Sosu için; çok ince doğranmış pırasanın yeşil yaprağını sıvı yağda hafif soteleyelim.
Nane ve toz kırmızı biberi ek edelim. Sıcak sıcak çorbaya dökelim. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Afiyet olsun.
Pırasa Soslu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 küçük uzunluk patates 1 havuç 1 küçük uzunluk kuru soğan Yarım kereviz 1 küçük uzunluk brokoli 1 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal tozu Terbiyesi için: 1.5 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 büyük yahut iki küçük patates 1 orta uzunluk havuç 1 tane pırasa 2 yemek kaşığı un 1 paket sıvı krema 1-2 su bardağı süt (kıvamına göre) 1 su bardağı çorbalık makarna yahut şehriye 1 tutam dereotu Sıvı yağ Tuz, karabiber Zerzevat tozu ve vegeta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Bol Vitaminli Çok Lezzetli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 adet kuru soğan 1 adet kapya biber 1 adet yeşil biber 1 adet pırasa 1 adet orta uzunluk patates Yarım küçük uzunluk kereviz 1 adet kabak 1 adet havuç Zeytinyağı 7 su bardağı soğuk su (tavuk suyu) 1 su bardağı süt 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Patatesli Pırasa Çorbası (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet küçük patates 1 adet havuç 1 adet ince pırasa 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet tavuk bulyon Karabiber, tuz 6 su bardağı su Terbiyesi için: 1 kase yoğurt 2 yemek kaşığı un Yarım limon suyu Biraz su Üzeri için: Sıvı yağ Nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet havuç 1 çeyrek pırasa 1 adet köz kapya biber 2 yemek kaşığı mısır unu 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 4 bardak su 1 su bardağı et suyu(buzluktan kullandım ) 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı tel şehriye 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt