Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo pırasa
250 gram kıyma
4 tane havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvı yağı
1 dilim limon suyu
1 su bardağı pirinç
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba yapacaklara şimdiden afiyet olsun? Öncelikle pırasalı yıkayalım havuçları yıkayıp, soyalım fotoğrafta gördüğünüz üzere dilimleyin tekrar bir sudan geçirin.
Tencereye kıymayı alalım suyunu çekene kadar bekleyin ve sonra sıvı yağı döküp kavurun kavrulan kıymanın üzerine pırasa ve havucu dökelim.
Karıştırıp bir kaç sefer karıştırın ve sonra biber salçası domates salçası bir limon suyunu döküp suyuda ekleyip, kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan yemeği sonra kısık ateşte pişirin sulu sevenler için suyu fazla da ekleyebilirler.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo pırasa
250 gram kıyma
4 tane havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvı yağı
1 dilim limon suyu
1 su bardağı pirinç
Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba yapacaklara şimdiden afiyet olsun? Öncelikle pırasalı yıkayalım havuçları yıkayıp, soyalım fotoğrafta gördüğünüz üzere dilimleyin tekrar bir sudan geçirin.
Tencereye kıymayı alalım suyunu çekene kadar bekleyin ve sonra sıvı yağı döküp kavurun kavrulan kıymanın üzerine pırasa ve havucu dökelim.
Karıştırıp bir kaç sefer karıştırın ve sonra biber salçası domates salçası bir limon suyunu döküp suyuda ekleyip, kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayan yemeği sonra kısık ateşte pişirin sulu sevenler için suyu fazla da ekleyebilirler.
Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı