Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo pırasa
1 tane soğan
1 diş sarımsak
2 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
1 çimdik şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı tencereye alınır.
Yemeklik doğranan soğan eklenip sotelenir.
Üzerine 1 diş sarımsak ezip konulur.
Salça eklenir karıştırılıp havuçlar yuvarlak doğranıp eklenir.
Onları da 3-4 dk soteleyip pırasa eklenir.
Üzerine sıcak suyu ekleyip tuz karabiber ve şeker eklenir.
Kaynayınca orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo pırasa
1 tane soğan
1 diş sarımsak
2 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
1 çimdik şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı tencereye alınır.
Yemeklik doğranan soğan eklenip sotelenir.
Üzerine 1 diş sarımsak ezip konulur.
Salça eklenir karıştırılıp havuçlar yuvarlak doğranıp eklenir.
Onları da 3-4 dk soteleyip pırasa eklenir.
Üzerine sıcak suyu ekleyip tuz karabiber ve şeker eklenir.
Kaynayınca orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı