Son konular

Pırasalı Biberli Mısır Ekmeği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pırasalı Biberli Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
2 dal pırasa
1 adet kapya biber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı pulbiber
3,5 su bardağı mısır unu
1/2 (yarım) su bardağı beyaz un
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 parça tereyağ (Tepsiyi yağlamak için)

Pırasalı Biberli Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır ekmeğini bir de böyle deneyin!. Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml. Tavaya zeytinyağını alın. Ufak ufak doğranmış pırasa ve kapya biberini ekleyin. Fazla pişirmeden biraz soteleyin. Ocağı kapatıp tereyağı ve pulbiberi ekleyerek karıştırın.
Bir kapta mısır unu, beyaz un ve kabartma tozunu güzelce karıştırın. Ortasını havuz olacak şekilde açın. Yumurtayı kırın. Sıvıyağ, süt, toz şeker, karabiber ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Ardından yavaş yavaş sıcak suyu ilave ederek güzelce karıştırın. Pırasalı harcı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Pişireceğiniz kabın tabanını ve kenarlarını bir parça tereyağ ile yağlayın. Ben çok kalın bir ekmek sevmediğim için dikdörtgen borcamda pişirdim. Kalın seviyorsanız daha küçük bir tepside pişirmenizi öneririm.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 50 dakika pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir, mutlaka kontrol edin. Afiyet olsun.
Pırasalı Biberli Mısır Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt