Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
1 kg pırasa
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası (Biber salçası da kullanılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 kase ufalanmış beyaz peynir (İsteğe bağlı)
Sosu için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Susam,çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalar yıkanır ve küçük doğranır.
Tencereye su koyulur ve pırasalar kaynar suda 3-4 dk haşlanarak uygunca suyu süzülür.
Uygun bir tencereye yada tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
Küçük doğranmış soğanları ekleyerek güzelce kavuralım.
Salçayı ,tuzu ve baharatları ek edelim biraz kavuralım.
Üzerine suyunu süzdüğümüz pırasaları ek ederek bir kaç dk daha kavuralım ve ocağı kapatalım.
Sosu için süt ve sıvı yağı uygun bir tabakta karıştıralım.
Yufkalardan birini tezgaha serelim hertarafını fırça ile soslayalım ortadan katlayalım (dilerseniz ortadan keserek tek kat kullanabilirsiniz) ve yuvarlak olan tarafına içe gerçek pırasa harcından serpiştirelim.
Birazda ufaklanmış beyaz peynirden yayalım ve silindir halinde yuvarlayarak istediğiniz hali verelim ve tepsiye yerleştirelim ,dilerseniz tepsiye yuvarlak olarakta yada gül böreği şeklindede şekillendirererek tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Kalan sosa yumurta sarısı koyalım çırpalım ve böreklerin üzerine fırça ile sürelim.
Susam çörek otu serperek 200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim.Küçük bir not;ben çift kat sarma sebebim yurt dışında taze yufka bulamıyoruz her daim imkan olmuyor paketlerde satılanlarda çoğunlukla yırtık ve kağıt üzere sert olduğundan şekillendirmede zorluk yaşanabiliyoruz.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
1 kg pırasa
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası (Biber salçası da kullanılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 kase ufalanmış beyaz peynir (İsteğe bağlı)
Sosu için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Susam,çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasalar yıkanır ve küçük doğranır.
Tencereye su koyulur ve pırasalar kaynar suda 3-4 dk haşlanarak uygunca suyu süzülür.
Uygun bir tencereye yada tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
Küçük doğranmış soğanları ekleyerek güzelce kavuralım.
Salçayı ,tuzu ve baharatları ek edelim biraz kavuralım.
Üzerine suyunu süzdüğümüz pırasaları ek ederek bir kaç dk daha kavuralım ve ocağı kapatalım.
Sosu için süt ve sıvı yağı uygun bir tabakta karıştıralım.
Yufkalardan birini tezgaha serelim hertarafını fırça ile soslayalım ortadan katlayalım (dilerseniz ortadan keserek tek kat kullanabilirsiniz) ve yuvarlak olan tarafına içe gerçek pırasa harcından serpiştirelim.
Birazda ufaklanmış beyaz peynirden yayalım ve silindir halinde yuvarlayarak istediğiniz hali verelim ve tepsiye yerleştirelim ,dilerseniz tepsiye yuvarlak olarakta yada gül böreği şeklindede şekillendirererek tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Kalan sosa yumurta sarısı koyalım çırpalım ve böreklerin üzerine fırça ile sürelim.
Susam çörek otu serperek 200 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim.Küçük bir not;ben çift kat sarma sebebim yurt dışında taze yufka bulamıyoruz her daim imkan olmuyor paketlerde satılanlarda çoğunlukla yırtık ve kağıt üzere sert olduğundan şekillendirmede zorluk yaşanabiliyoruz.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı