Son konular

Pırasalı Börek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
1 kilo pırasa
250 gr kıyma
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İç harç
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Üzeri için
Susam
Çörek otu

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymayı az sıvı yağ da kavuralım.
Ardından rendelediğimiz havuçları ek edelim 2 dakika daha soteleyelim.
Pırasaları ek edip baharatları ek edelim karıştıralım kapağını örtüp pırasaların suyunu çekmesini bekleyelim suyunu çeken pırasalar iç harcı artık olmuş demektir ocaktan alalım.
Başka bir kapta yumurta süt sıvı yağ çırpalım.
Yufkaları üçgen biçiminde keselim birinci olarak hazırladığımız sosdan sürelim.
Daha sonra iç harcı koyup sigara böreğinden geniş olacak halinde saralım.
Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
Üzerine artan sosu sürüp susam yada çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yufka 1 kg pırasa 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet orta uzunluk kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası (Biber salçası da kullanılabilir) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber Tuz 1 kase ufalanmış beyaz peynir (İsteğe bağlı) Sosu için 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 kg pırasa 3 adet havuç 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 5 adet yufka Yufkaların içine sürmek için Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı çörek otu Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller 5 adet yufka İç harcı için; 5-6 kısım pırasa 2 orta uzunluk havuç 1 büyük kuru soğan 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası Kaşar peyniri Sıvıyağ Tuz Pul biber Karabiber Yufka sosunun materyalleri; 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Pırasalı Midye Böreği Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka İç harcı için; 3-4 kol pırasa 1/2 (yarım) çay bardağı lor peyniri 1/2 (yarım) çay bardağı beyaz peynir 1 tatlı kaşığı salça Tuz Karabiber Zeytinyağı Sosu için; 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 1/3 çay bardağı sıvı yağ (aynı sosun kalanını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller 4 adet yufka Yarım kilo pırasa 1 adet havuç 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Üzeri İçin; 1 yumurta sarısı Çörekotu Susam Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle pırasaları yıkayıp ince ince doğrayalım. 1 havucu da soyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt