Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet pırasa
150 gr kıyma
1 adet yumurta sarısı üzerine
Karabiber
Tuz
3 yaprak yufka
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
Üzerine
Yumurta sarısı
Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasayı güzelce temizleyip doğruyoruz.
Uygun bir tencereye de kıymayı rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Üzerine pırasayı ekliyoruz baharat ,tuz ekleyip bir çay bardağı suda ekleyerek pırasalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğutuyoruz.
Yufkaları 4 e bölüyoruz.
Sos için yumurta akı süt ve yoğurtu güzelce çırpıyoruz.
Yufkaları sosa buluyoruz.
Pırasalı harçdan birer kaşık koyup sarıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun #yaseminlimutfak.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet pırasa
150 gr kıyma
1 adet yumurta sarısı üzerine
Karabiber
Tuz
3 yaprak yufka
1 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
Üzerine
Yumurta sarısı
Çörek otu
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasayı güzelce temizleyip doğruyoruz.
Uygun bir tencereye de kıymayı rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Üzerine pırasayı ekliyoruz baharat ,tuz ekleyip bir çay bardağı suda ekleyerek pırasalar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğutuyoruz.
Yufkaları 4 e bölüyoruz.
Sos için yumurta akı süt ve yoğurtu güzelce çırpıyoruz.
Yufkaları sosa buluyoruz.
Pırasalı harçdan birer kaşık koyup sarıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun #yaseminlimutfak.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı