Son konular

Pırasalı Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
20 adet baklavalık yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı soda
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Börek içi için;
4 adet büyük boy pırasa
Yarım çay sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Böreğin üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı hazırlanan sos
2 yemek kaşığı yoğurt
Susam
Çörekotu

Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir.
Pırasalar pişince salça eklenir ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir.
Karışım soğuyunca börek sarılır.
2 yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür.
Üzerine 2. Kat yufka daha konuşur ve sos sürülür.
4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haline ne getirilir.
Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt