Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
5 adet yufka
İç harcı için;
5-6 kısım pırasa
2 orta uzunluk havuç
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Yufka sosunun materyalleri;
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 buçuk çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Çörek otu, susam
Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif kavuralım.
Pırasaları da doğrayıp üzerine ekleyelim.
Daha sonra havuçları da ek edip daima birlikte kavuralım.
Kavrulan materyallere salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
Yufka sonumuz için gerekli gereçleri karıştıralım.
Fırın tepsimizi yağlayıp 1 adet yufka serip sosumuzdan gezdirelim.
Üzerine ikinci yufkayı da koyup tekrar sos gezdirelim.
Daha sonra üzerine pırasalı harcın yarısını eşit bi formda yayıp üzerine doğranmış kaşar ekleyelim.
Üçüncü yufkayı da serip tekrar sos gezdirelim.
Dördüncü yufkayı da serip bi daha sos gezdirip kalan harcı tekrar yayıp kasar peyniri ekleyelim.
Son olarak beşinci yufkayı da serip kalan sosu ek edelim.
Üzerine çörek otu ve susam serpip 200-250 derece fırında denetimli pişirelim.
Not: isteğe nazaran pırasa gereçlerini eksiltip böreğin ortasına bir kat pırasa harcı koyabilirsiniz. Biz bol pırasalı sevdiğimiz için 2 kat olarak yaptım
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
5 adet yufka
İç harcı için;
5-6 kısım pırasa
2 orta uzunluk havuç
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Pul biber
Karabiber
Yufka sosunun materyalleri;
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 buçuk çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Çörek otu, susam
Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı
Birinci olarak kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda hafif kavuralım.
Pırasaları da doğrayıp üzerine ekleyelim.
Daha sonra havuçları da ek edip daima birlikte kavuralım.
Kavrulan materyallere salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
Yufka sonumuz için gerekli gereçleri karıştıralım.
Fırın tepsimizi yağlayıp 1 adet yufka serip sosumuzdan gezdirelim.
Üzerine ikinci yufkayı da koyup tekrar sos gezdirelim.
Daha sonra üzerine pırasalı harcın yarısını eşit bi formda yayıp üzerine doğranmış kaşar ekleyelim.
Üçüncü yufkayı da serip tekrar sos gezdirelim.
Dördüncü yufkayı da serip bi daha sos gezdirip kalan harcı tekrar yayıp kasar peyniri ekleyelim.
Son olarak beşinci yufkayı da serip kalan sosu ek edelim.
Üzerine çörek otu ve susam serpip 200-250 derece fırında denetimli pişirelim.
Not: isteğe nazaran pırasa gereçlerini eksiltip böreğin ortasına bir kat pırasa harcı koyabilirsiniz. Biz bol pırasalı sevdiğimiz için 2 kat olarak yaptım
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun