Pırasalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet taze yufka
Yarım kilo pırasa
2 adet havuç
Yeteri kadar zeytinyağı
Tuz karabiber
Yufkalara sürmek için,
Sıvıyağ zeytinyağı
3 yemek kasığı kadar un ve yarım paket kabartma tozu
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce doğradığımız pırasayı zeytinyağında soteleyin, rengi dönmeye başlayınca rendelenen havucu ekleyin. Yumuşayınca tuzu karabiberi göz kararı ekleyin. Soğumaya bırakın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün, karışım yaptığımız un ve kabartma tozunu el yordamıyla gelişi hoş serpin az az. Yufkaya sıvı yağı gezdirip yedirin.
Yufkanın düz kısmına pırasalı harcı yayalım. Sıkı sarmakta yarar var.
İster döndürerek isterseniz kol böreği biçiminde yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak formda dizelim. Kalan yağı ve un karışımınıda böreği sardıktan sonra üstüne yedirelim.
Önceden ısınmış 180 derecede alt üst düzgünce kızarana kadar fırınlayalım. İnanılmaz çıtır oluyor.
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet taze yufka
Yarım kilo pırasa
2 adet havuç
Yeteri kadar zeytinyağı
Tuz karabiber
Yufkalara sürmek için,
Sıvıyağ zeytinyağı
3 yemek kasığı kadar un ve yarım paket kabartma tozu
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnce doğradığımız pırasayı zeytinyağında soteleyin, rengi dönmeye başlayınca rendelenen havucu ekleyin. Yumuşayınca tuzu karabiberi göz kararı ekleyin. Soğumaya bırakın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün, karışım yaptığımız un ve kabartma tozunu el yordamıyla gelişi hoş serpin az az. Yufkaya sıvı yağı gezdirip yedirin.
Yufkanın düz kısmına pırasalı harcı yayalım. Sıkı sarmakta yarar var.
İster döndürerek isterseniz kol böreği biçiminde yağlanmış tepsiye çok sık olmayacak formda dizelim. Kalan yağı ve un karışımınıda böreği sardıktan sonra üstüne yedirelim.
Önceden ısınmış 180 derecede alt üst düzgünce kızarana kadar fırınlayalım. İnanılmaz çıtır oluyor.
Pırasalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı