Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet günlük yufka
1 bağ pırasa
300 gr.böreklik lor
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
️Böreklerin üstüne sürmek için ;
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu, haşhaş
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz ,bunun için pırasaları yıkıyoruz ve küçük küçük doğrayıp kenara bırakıyoruz.
Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine pırasayı ekleyip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave ediyoruz.
Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra lorunu karıştırıp iyice harmanlıyoruz ve iç harcımız hazır.
Yufkamızdan bir tane alarak tezgaha serelim ıslatmak için hazırladığımız bir çay bardağı ve sıvı yağdan oluşan karışımı güzelce karıştırıp yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim.
Yufkamızı gözleme yapar gibi önce yanlarını birleştirelim daha sonra diğer iki yanını da birleştirerek tam bir kare elde ederim elde ettiğimiz kareyi bir bıçak yardımı ile tekrar dörde bölelim böylelikle bir yufkadan dört adet kare elde etmiş oluyoruz.
Hazırladığımız iç harçtan her karenin içine iki yemek kaşığı kadar koyarak zarf şeklinde kapatarak katladığımız yer altta kalacak şekilde tepsimize alalım.
Üzerine bol yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180°fırında nar gibi kızarana dek pişirelim.
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet günlük yufka
1 bağ pırasa
300 gr.böreklik lor
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
️Böreklerin üstüne sürmek için ;
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu, haşhaş
Sosu için;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz ,bunun için pırasaları yıkıyoruz ve küçük küçük doğrayıp kenara bırakıyoruz.
Daha sonra tavaya yağı alarak üzerine pırasayı ekleyip güzelce kavuruyoruz üzerine baharatlarını ilave ediyoruz.
Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra lorunu karıştırıp iyice harmanlıyoruz ve iç harcımız hazır.
Yufkamızdan bir tane alarak tezgaha serelim ıslatmak için hazırladığımız bir çay bardağı ve sıvı yağdan oluşan karışımı güzelce karıştırıp yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim.
Yufkamızı gözleme yapar gibi önce yanlarını birleştirelim daha sonra diğer iki yanını da birleştirerek tam bir kare elde ederim elde ettiğimiz kareyi bir bıçak yardımı ile tekrar dörde bölelim böylelikle bir yufkadan dört adet kare elde etmiş oluyoruz.
Hazırladığımız iç harçtan her karenin içine iki yemek kaşığı kadar koyarak zarf şeklinde kapatarak katladığımız yer altta kalacak şekilde tepsimize alalım.
Üzerine bol yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180°fırında nar gibi kızarana dek pişirelim.
Pırasalı Kare Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı