Pırasalı Kiş Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin;
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme tuz
1.5- 2 su bardağı un
İç Harcı İçin;
1 adet orta uzunluk pırasa
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 adet yumurta
1 paket krema
Pırasalı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı, yumurta ve yoğurt karıştırılır.
Kalan materyal de eklenip yoğurulur.
Hamurumuz streç sinemaya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
İç harcımızı hazırlamak için pırasa doğranır, zeytinyağında kavrulur.
Baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
Dinlendirilen hamurumuz kalıbımıza nazaran merdane yardımıyla açılır. Ve kalıba yerleştirilir.
Soğuyan pırasalı harç hamurunuzun üzerine dökülür.
Farklı bir kapta yumurta ve krema çırpılır. Pırasalı harcın üzerine dökülür.
En son kaşar rendesi de eklenir ve 180 derece de yaklaşık 30 -35 dakika pişirilir. Servise hazır,afiyet olsun.
Pırasalı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru İçin;
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme tuz
1.5- 2 su bardağı un
İç Harcı İçin;
1 adet orta uzunluk pırasa
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 adet yumurta
1 paket krema
Pırasalı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı, yumurta ve yoğurt karıştırılır.
Kalan materyal de eklenip yoğurulur.
Hamurumuz streç sinemaya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
İç harcımızı hazırlamak için pırasa doğranır, zeytinyağında kavrulur.
Baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
Dinlendirilen hamurumuz kalıbımıza nazaran merdane yardımıyla açılır. Ve kalıba yerleştirilir.
Soğuyan pırasalı harç hamurunuzun üzerine dökülür.
Farklı bir kapta yumurta ve krema çırpılır. Pırasalı harcın üzerine dökülür.
En son kaşar rendesi de eklenir ve 180 derece de yaklaşık 30 -35 dakika pişirilir. Servise hazır,afiyet olsun.
Pırasalı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı