Pırasalı Pastırmalı Kiş Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2-3 su bardağı un
Üst malzemesi için:
2 adet pırasa
3-4 adet yeşil soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kase peynir (Ben tulum peyniri kullandım.)
Peynirin tuz durumuna göre az bir miktar tuz
Karabiber
1 adet yumurta
1/2 (yarım) paket krema (100 gr)
Üst için:
6-7 dilim pastırma
1 çorba kasesiyle rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasalı Pastırmalı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; yumurtalar, oda sıcaklığındaki tereyağı, tuz, su ve un bir araya getirilir, karıştırılır. Un, 2 su bardağından sonra yavaş yavaş eklenir, ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur, yağlanan kalıba yayılır, çatalla delikler açılır ve buzdolabına kaldırılır.
İç malzemesi için; ince doğranan pırasalar, yağda pişirilir, altını kapatmaya yakın doğranan yeşil soğan, karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave edilir. 2-3 dakika sonra tavanın altı kapatılır.
Biraz ılıdıktan sonra ufalanan peynir, 1 yumurta ve krema eklenir, karıştırılır. Dolapta en az yarım saat bekleyen hamur 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.
Sonra üzerine pırasalı karışım yayılır ve tekrar fırına verilir. 10 dakika kadar bu şekilde piştikten sonra en son aşamada üzerine pastırma, en üste de kaşar peyniri serpilir ve peynir kızarana kadar fırında pişirilir.
İlk sıcağı çıktıktan sonra da dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Pastırmalı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
2 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2-3 su bardağı un
Üst malzemesi için:
2 adet pırasa
3-4 adet yeşil soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kase peynir (Ben tulum peyniri kullandım.)
Peynirin tuz durumuna göre az bir miktar tuz
Karabiber
1 adet yumurta
1/2 (yarım) paket krema (100 gr)
Üst için:
6-7 dilim pastırma
1 çorba kasesiyle rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasalı Pastırmalı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için; yumurtalar, oda sıcaklığındaki tereyağı, tuz, su ve un bir araya getirilir, karıştırılır. Un, 2 su bardağından sonra yavaş yavaş eklenir, ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur, yağlanan kalıba yayılır, çatalla delikler açılır ve buzdolabına kaldırılır.
İç malzemesi için; ince doğranan pırasalar, yağda pişirilir, altını kapatmaya yakın doğranan yeşil soğan, karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave edilir. 2-3 dakika sonra tavanın altı kapatılır.
Biraz ılıdıktan sonra ufalanan peynir, 1 yumurta ve krema eklenir, karıştırılır. Dolapta en az yarım saat bekleyen hamur 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir.
Sonra üzerine pırasalı karışım yayılır ve tekrar fırına verilir. 10 dakika kadar bu şekilde piştikten sonra en son aşamada üzerine pastırma, en üste de kaşar peyniri serpilir ve peynir kızarana kadar fırında pişirilir.
İlk sıcağı çıktıktan sonra da dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Pastırmalı Kiş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı