Son konular

Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
1 kilo pırasa
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Hamuru için;
3 adet yumurta
Yarım sanayağ veya tereyağ
1 çay bar sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde koyulur)

Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaların koyu yeşil kısımlarının birazını keselim. (genellikle beyaz kısımlarını koyalım sulanmasın diye. Çok ince doğrayalım kavuralım.
Tuzunu ve salçasını ilave edelim güzelce kavuralım soğumaya bırakalım.
Yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarini, sıvı yağı, tuzu karıştıralım.
Unu yavaşça koyalım elimize yapışmayan bir hamur elde edelim. (ben 4 su bardağı un kullandım ölçü farklılığı olabilir kontrollü koyunuz. ).
Hamuru 3 e böldüm (2 ye yada 4 e nasıl isterseniz bölebilirsiniz ).
Tezgahta hamuru genişçe açıp, harcı da eşit bölüp tamamını içerisine yaydıralım.
Rulo şeklinde saralım fırın tepsisine koyalım.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun
Pırasalı Rulo Börek (En Kolay Açılan Hamurla En Lezzetli Börek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt