Pirinç Lokumu Tanımı İçin Materyaller
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Bir fiske tuz
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı buğday nişastası mısırda olur
Nişastayı açmak için ;
4 çorba kaşığı su
Bulamak için ;
Hindistan cevizi
Süslemek için;
Fındık yahut fıstık
Pirinç Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçimizi yıkayıp genişçe bir kabın içine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletip şişmesini sağlayalım.
Yarım saatin sonunda pirinçi süzelim.
Uygun bir tencereye sütümüzü suyumuzu alıp içine pirinçimizi ekleyip karıştıralım , yüksek ateşte kaynayana kadar orta ara karıştıralım .
Sütümüz kaynayınca kısık ateşte pirinçimiz pişirelim.
Yumuşayan pirinçimize şekerimizi, hindistan cevizimizi ,bir fiske tuzumuzu ekleyelim karıştıralım .
Nişastamızı suyla açıp karışımımıza yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Lokumumuzun kıvamı akışkan olursa biraz daha nişasta ekleyelim, fotoğraftaki üzere katı olmalı ancak bu ölçü kâfi olacaktır .
Birkaç kaynar geldikten sonra borcamımızı suyla ıslatıp lokumuzu döküp kaşığın karşıtını ıslatıp düzeltelim ve oda ısısında soğuyunca üstüne streç geçirip bir gece dolapta bekletelim .
Sonraki gün küçük küçük dilinlere ayırıp hindistan cevizine bulayıp dilediğimiz formda süsleyip servise hazır.
Pirinç Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Bir fiske tuz
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı buğday nişastası mısırda olur
Nişastayı açmak için ;
4 çorba kaşığı su
Bulamak için ;
Hindistan cevizi
Süslemek için;
Fındık yahut fıstık
Pirinç Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçimizi yıkayıp genişçe bir kabın içine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletip şişmesini sağlayalım.
Yarım saatin sonunda pirinçi süzelim.
Uygun bir tencereye sütümüzü suyumuzu alıp içine pirinçimizi ekleyip karıştıralım , yüksek ateşte kaynayana kadar orta ara karıştıralım .
Sütümüz kaynayınca kısık ateşte pirinçimiz pişirelim.
Yumuşayan pirinçimize şekerimizi, hindistan cevizimizi ,bir fiske tuzumuzu ekleyelim karıştıralım .
Nişastamızı suyla açıp karışımımıza yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Lokumumuzun kıvamı akışkan olursa biraz daha nişasta ekleyelim, fotoğraftaki üzere katı olmalı ancak bu ölçü kâfi olacaktır .
Birkaç kaynar geldikten sonra borcamımızı suyla ıslatıp lokumuzu döküp kaşığın karşıtını ıslatıp düzeltelim ve oda ısısında soğuyunca üstüne streç geçirip bir gece dolapta bekletelim .
Sonraki gün küçük küçük dilinlere ayırıp hindistan cevizine bulayıp dilediğimiz formda süsleyip servise hazır.
Pirinç Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı