Pirinç Pilavı (Püf Noktaları) Tarifi İçin Malzemeler
Yarım çay bardağı arpa şehriyesi (Tel şehriye de olur)
2 su bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1-2 damla limon
150 gram çekilmiş kıyma
2,5 su bardağı sıcak su
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce 2 su bardağı pirinci bir kaba alalım.
Daha sonra 4, 5 bardak sıcak su (Hafif ılık olsun) ekleyelim.
1 çay kaşığı tuz dökelim yarım saat beklesin suyun içinde pirinçler.
Yarım sat bekledikten sonra süzelim.
Ocağı açalım tencereye 1 yemek kaşığı zeytin yağı alalım erisin.
Yarım çay bardağı şehriye dökelim içine kavuralım kırmız olana kadar kavrulsun.
Pirinçleri tencereye ilave edelim yavaş bir şekilde karıștıralım piçler kırmamaya dikkat edelim.
2, 5 su bardağı sıcak suyu dökelim.
1 çay kaşığı tuz şeker ekleyelim iki üç damla limon damlatalım.
Yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim hafif bir şekilde karıștıralım, kapağını kapatalım.
Ayrı bir tava alalım 1 yemek kaşığı zeytin yağ alalım eti kavuralım güzelce kavurduktan sonra kenar alalım.
Çok kapak açmayın suyunu çekene kadar pişsin.
1 kere açın ortasında kaşığı ucu ile bakın suyunu tam çekmiş mis çekmemișse ocaktan indirmeyin.
Pişen pilav üzerine bir havlu yada peçete örtüp kapağında üzerine örtelim 15 dk beklesin.
Servis yapmaya hazır ister eti karıştırıp, ister sunum yapıp, yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım çay bardağı arpa şehriyesi (Tel şehriye de olur)
2 su bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1-2 damla limon
150 gram çekilmiş kıyma
2,5 su bardağı sıcak su
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce 2 su bardağı pirinci bir kaba alalım.
Daha sonra 4, 5 bardak sıcak su (Hafif ılık olsun) ekleyelim.
1 çay kaşığı tuz dökelim yarım saat beklesin suyun içinde pirinçler.
Yarım sat bekledikten sonra süzelim.
Ocağı açalım tencereye 1 yemek kaşığı zeytin yağı alalım erisin.
Yarım çay bardağı şehriye dökelim içine kavuralım kırmız olana kadar kavrulsun.
Pirinçleri tencereye ilave edelim yavaş bir şekilde karıștıralım piçler kırmamaya dikkat edelim.
2, 5 su bardağı sıcak suyu dökelim.
1 çay kaşığı tuz şeker ekleyelim iki üç damla limon damlatalım.
Yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim hafif bir şekilde karıștıralım, kapağını kapatalım.
Ayrı bir tava alalım 1 yemek kaşığı zeytin yağ alalım eti kavuralım güzelce kavurduktan sonra kenar alalım.
Çok kapak açmayın suyunu çekene kadar pişsin.
1 kere açın ortasında kaşığı ucu ile bakın suyunu tam çekmiş mis çekmemișse ocaktan indirmeyin.
Pişen pilav üzerine bir havlu yada peçete örtüp kapağında üzerine örtelim 15 dk beklesin.
Servis yapmaya hazır ister eti karıştırıp, ister sunum yapıp, yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı (Püf Noktaları) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı