Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 buçuk su bardağı su (Sıcak)
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağda olur)
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç pilavı için önce pirincimizi iyice yıkayalım.
Ardından tereyağı ve zeytinyağını ocağa alalım ve tereyağını erimesini bekleyelim.
Eriyen tereyağın üzerine pirinci ekleyip kavuralım.
İyice kavrulan pirinci üzerine suyu ekleyelim ve kapağı kapalı şekilde suyu çekene kadar altı kısık halde pişirelim ve suyu çeken pirinci altını kapatalım.
Daha sonra bir peçete sererek kapağı kapatalım ve 10-15 dk dinlendirelim. Pirincimiz yemeye hazır. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
2 buçuk su bardağı su (Sıcak)
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağda olur)
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç pilavı için önce pirincimizi iyice yıkayalım.
Ardından tereyağı ve zeytinyağını ocağa alalım ve tereyağını erimesini bekleyelim.
Eriyen tereyağın üzerine pirinci ekleyip kavuralım.
İyice kavrulan pirinci üzerine suyu ekleyelim ve kapağı kapalı şekilde suyu çekene kadar altı kısık halde pişirelim ve suyu çeken pirinci altını kapatalım.
Daha sonra bir peçete sererek kapağı kapatalım ve 10-15 dk dinlendirelim. Pirincimiz yemeye hazır. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı