Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su (Pirinçlerin üstüne çıkacak kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp, 1-2 dakika boyunca kızdırıyoruz.
Ilık suda yarım saat beklettiğimiz pirincimizi tavada erittiğimiz sıvı yağ ve tereyağı karışımının içine aktarıp, tuzu ekliyoruz.
Pirincimizi 3-4 dakika boyunca kavuruyoruz.
Kavurduğumuz pirincimizin üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ekliyoruz.
Bir iki kere karıştırıp pirinçlerin üzerine gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.
Sıcak su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir cins karıştırıp, tekrar kapağını kapatıyoruz.
Ocağın altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su (Pirinçlerin üstüne çıkacak kadar)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp, 1-2 dakika boyunca kızdırıyoruz.
Ilık suda yarım saat beklettiğimiz pirincimizi tavada erittiğimiz sıvı yağ ve tereyağı karışımının içine aktarıp, tuzu ekliyoruz.
Pirincimizi 3-4 dakika boyunca kavuruyoruz.
Kavurduğumuz pirincimizin üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ekliyoruz.
Bir iki kere karıştırıp pirinçlerin üzerine gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.
Sıcak su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir cins karıştırıp, tekrar kapağını kapatıyoruz.
Ocağın altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı