SoruCevap
Yeni Üye
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
4 adet kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı sumak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yemeklik doğranır. Kabaklar yıkanıp eşit boyutlarda kesilir. Tencereye zeytinyağı ve soğan alınır.
Soğanın rengi dönmeye başlayınca salça eklenir. Birkaç dakika bu türlü orta ateşte pişirelim.
Doğranmış kabaklar ve 1 diş sarımsak rendesi eklenir. Orta ateşte kapak kapalı pişmeye bırakılır. Ortada açıp karıştırılır.
Kabak suyunu salıp tekrar çektiyse, kısık ateşe alalım. Yıkanmış pirinç, tuz ve baharatları ekleyelim. Akabinde su ekleyelim, karıştıralım.
Bu formda kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde kabak ve pirinçler uygunca yumuşayana kadar pişecek. Afiyet olsun .
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
4 adet kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı sumak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yemeklik doğranır. Kabaklar yıkanıp eşit boyutlarda kesilir. Tencereye zeytinyağı ve soğan alınır.
Soğanın rengi dönmeye başlayınca salça eklenir. Birkaç dakika bu türlü orta ateşte pişirelim.
Doğranmış kabaklar ve 1 diş sarımsak rendesi eklenir. Orta ateşte kapak kapalı pişmeye bırakılır. Ortada açıp karıştırılır.
Kabak suyunu salıp tekrar çektiyse, kısık ateşe alalım. Yıkanmış pirinç, tuz ve baharatları ekleyelim. Akabinde su ekleyelim, karıştıralım.
Bu formda kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde kabak ve pirinçler uygunca yumuşayana kadar pişecek. Afiyet olsun .
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı