Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo lahana
1 büyük uzunluk kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı acı pul biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
Su tuz
Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı ince olacak formda doğruyoruz başka bir tencerede soğanı iri iri kesiyoruz.
Üzerine sıvı yağını salçasını ekleyip, kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine lahanayı bide uygunca yıkayıp, suda beklettiğimiz 1 su bardağı pirinci, tuzunu, pul biberini birlikte koyuyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
Üzerini iki parmak geçecek kadar su ek ediyoruz, orta ateşte lahana uygunca yumuşayana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo lahana
1 büyük uzunluk kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı acı pul biber
Yarım su bardağı sıvı yağ
Su tuz
Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı ince olacak formda doğruyoruz başka bir tencerede soğanı iri iri kesiyoruz.
Üzerine sıvı yağını salçasını ekleyip, kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine lahanayı bide uygunca yıkayıp, suda beklettiğimiz 1 su bardağı pirinci, tuzunu, pul biberini birlikte koyuyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
Üzerini iki parmak geçecek kadar su ek ediyoruz, orta ateşte lahana uygunca yumuşayana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı