Pirzola Tava
MALZEMELER
10 parca kuzu pirzola (yağsız) 4 adet orta boy domates 6 adet sivri biber 5 diş sarımsak 12 adet limon 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salca 20 gr acı pul biber 10 gr kara biber 10 gr kekik 1 bardak su (su bardağı)
imagespirzolatavatarifiresimli5ad417370294c
HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine surun pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların
uzerine dizin sivri biberleri 3 cm buyukluğunde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salca ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dokun baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra cıkartıp servis yapın
MALZEMELER
10 parca kuzu pirzola (yağsız) 4 adet orta boy domates 6 adet sivri biber 5 diş sarımsak 12 adet limon 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salca 20 gr acı pul biber 10 gr kara biber 10 gr kekik 1 bardak su (su bardağı)
imagespirzolatavatarifiresimli5ad417370294c
HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine surun pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların
uzerine dizin sivri biberleri 3 cm buyukluğunde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salca ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dokun baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra cıkartıp servis yapın