Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı İçin Materyaller
4, 5-5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1, 5 su bardağı ılık su
Sıvı yağ
Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı Yapılışı
Bir kaba unu alın ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unun ortasını açıp maya, şeker, su ve sütü ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurunuz çok katı olmamalı.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra, üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat üstünü de örterek bekletin.
Tezgahınıza un serpin ve kabaran hamuru üzerine koyup biraz daha yoğurun ve bezelere ayırın.
Yağınızı bu ortada kızdırmaya başlayın.
Elinizle bastırarak yayvan hal vererek (iyi pişmesi için) kızdırdığınız yağda pişirin.
Afiyet olsun
4, 5-5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1, 5 su bardağı ılık su
Sıvı yağ
Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı Yapılışı
Bir kaba unu alın ve tuzu ekleyip karıştırın.
Unun ortasını açıp maya, şeker, su ve sütü ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurunuz çok katı olmamalı.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra, üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat üstünü de örterek bekletin.
Tezgahınıza un serpin ve kabaran hamuru üzerine koyup biraz daha yoğurun ve bezelere ayırın.
Yağınızı bu ortada kızdırmaya başlayın.
Elinizle bastırarak yayvan hal vererek (iyi pişmesi için) kızdırdığınız yağda pişirin.
Afiyet olsun