Pişi Simit Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Üstü için;
2 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı susam
Pişi Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir kap alalım içerisine maya, şeker, süt ve tuz ekleyip, karıştıralım.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim hafif ele yapışan hamur elde edelim. Daha sonra üstünü kapatıp, 1 saat mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım bezeleri evvel 2 yemek kaşığı süte batıralım, daha sonra susama bulayalım.
Kahve tabağı kadar açalım oklava yada merdaneyle açalım, hamurun ortasına çay bardağı ile bastıralım.
Daha sonra uygun bir tavaya sıvı yağ koyup kızartalım birinci açtığınız bezeden başlayarak kızartma sürecini bezeler bitene kadar yapalım deneyecek olanlara afiyet olsun
Pişi Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Üstü için;
2 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı susam
Pişi Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir kap alalım içerisine maya, şeker, süt ve tuz ekleyip, karıştıralım.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyelim hafif ele yapışan hamur elde edelim. Daha sonra üstünü kapatıp, 1 saat mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım bezeleri evvel 2 yemek kaşığı süte batıralım, daha sonra susama bulayalım.
Kahve tabağı kadar açalım oklava yada merdaneyle açalım, hamurun ortasına çay bardağı ile bastıralım.
Daha sonra uygun bir tavaya sıvı yağ koyup kızartalım birinci açtığınız bezeden başlayarak kızartma sürecini bezeler bitene kadar yapalım deneyecek olanlara afiyet olsun
Pişi Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı