Pişi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 ,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
1 paket kuru maya
Beyaz peynir
Kızartmak için sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaba süt,su ve maya eklenir. Ağzı kapalı 10 dk bekletilir.
Daha sonra tuz ve un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur ele yapışmayan yumuşak hamur olacak.
1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Hamuru bezelere ayırıp 15 dk üzeri kapalı formda tekrar mayalıyoruz.
Bezeler oklava yardımı ile açılıyor içine peynir koyup kapatılıyor.
İsteğe bağlı bazılarınıda boş yapabilirsiniz.
Kızartma tavasına sıvı yağ konulur.
Yağ ısındıktan sonra hamurlar kızartmak için tavaya bırakılır .
Büyük kaşıkla her bir bezeye kızgın yağdan koyalım daha hoş kabarmasını sağlıyor. Afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 ,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
1 paket kuru maya
Beyaz peynir
Kızartmak için sıvı yağ
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaba süt,su ve maya eklenir. Ağzı kapalı 10 dk bekletilir.
Daha sonra tuz ve un yavaş yavaş eklenerek yoğurulur ele yapışmayan yumuşak hamur olacak.
1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Hamuru bezelere ayırıp 15 dk üzeri kapalı formda tekrar mayalıyoruz.
Bezeler oklava yardımı ile açılıyor içine peynir koyup kapatılıyor.
İsteğe bağlı bazılarınıda boş yapabilirsiniz.
Kızartma tavasına sıvı yağ konulur.
Yağ ısındıktan sonra hamurlar kızartmak için tavaya bırakılır .
Büyük kaşıkla her bir bezeye kızgın yağdan koyalım daha hoş kabarmasını sağlıyor. Afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı