Son konular

Pişi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pişi Tanımı İçin Materyaller

Hamur için:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
4,5-5 su bardağı un (Unu birinci olarak 4,5 bardak koyun kıvamına nazaran arttırabilirsiniz)
Kızartmak için ayçiçek yağı

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ben bu üslup hamur işlerini ya dereceyle pişiririm yada fritözde. Her vakit hoş sonuç alıyorum. Ne içi çiğ kalıyor nede dışı yanıyor. Yağı tavaya çokça dökün hamurlar içinde yüzerek pişmeli tabanına değmemeli.
Tüm materyalleri bir kaba alın ve güzelce yoğurun. Yumuşak ve hafif ele yapışan hamur olmalı. Hamuru 1 yahut 1,5 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru ben 12 eşit kesime böldüm (Mandalina büyüklüğünde) siz dilerseniz daha küçük yahut büyük yapabilirsiniz.
Kesimleri beze haline getirin elinizle bastırın ve bir çubuk yahut parmağınız ile ortasına delik açın. Unlanmış tepsiye koyun ve 20 dakika daha mayalandırın.
Tavaya yağı koyun ve çok harlı olmayacak formda ısıtın. Mayalanan bezeleri yavaşça tekrar elinizle deliklerini gevşetin ve tavada artlı önlü pembeleşene kadar pişirin. Hafif sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sahura Klasik Pişi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı maya (Silme) 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 4,5-5 su bardağı un Sahura Klasik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru yapalım tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım. Kontrollü unu ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Klasik Pişi Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su sıcağa yakın 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 su bardağı un Klasik Pişi Tanımı Yapılışı Bir su bardağı sıcak suyu (elinizi yakmayacak şekilde) 1 tatlı kaşığı ınstant mayayı 1 tatlı kaşığı şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Bu Tanım Kaçmaz İçin Malzemeler 1 su bardağı (ılık) süt Yarım su bardağı (ılık ) su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 4-4,5 su bardağı un Kızartmak için Sıvı yağ Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Bu Tanım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Mayalı Pişi Tanımı İçin Materyaller 2 büyük su bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 paket yaş maya 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ve denetimli bir halde ekleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 3 su bardağı un 1/2 (yarım) kg sıvı yağ(kızartmak için) Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını havuz üzere açalım. Ilık sütümüzü dökelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt