Pişmaniye Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
1 çay bardağı sıvı yağ (çay bardağı ölçüsü 120 ml )
1 su bardağın dan bir parmak eksik pudra şekeri ( bardak ölçüsü 200 ml )
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Yarım su bardağından bir parmak eksik nişasta
4 su bardağı un ( yinede kontrollü koyun unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamını tutturmak daha kolay olacaktır )
Bulamak için;
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ, sıvı yağ ,hindistan cevizi ,vanilya ,nişasta ,pudra şekerini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz .
Hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşmeden 18-20 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kaseye alıp karıştırıyoruz.
Kurabiyelerimiz fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri hindistan cevizi karışımına bulayıp servis tabağına alıyoruz ,deneyeceklere afiyet olsun.
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt